Du är här:  Alla Tjänster > Mystery shopping (denna sida)

Mystery shopping

Tanken med mystery shopping är att sätta er butik och personal på prov för att ta reda på vad som funkar bra och hitta eventuella brister. Mystery shopping är en situationsanalys, där vad som ska undersökas och när besöket ska göras bestäms i förväg. Det kan exempelvis handla om hur personalen ska bemöta kunder under julhandeln eller en fredageftermiddag i en matbutik.

Vi utför mystery shopping inom hela landet.

Mystery shopping är en kvalitativ metod för att samla information om kundbesöket genom observation och interaktion. I jämförelse, tjänsten analys av kundvarv är en mer kvantitativ undersökningsform där butikens besökare kategoriseras och insikterna är mer statistiska i sin natur (30% går förbi kryddhyllan).

Mystery shoppern agerar som en vanlig kund och gör utvalda moment som kunderna kan tänkas göra: från att komma in i butiken, leta efter varor, ställer eventuella frågor till personalen och sedan betalar och går ut. En viktig aspekt är även hur personalen i butiken bemöter kunderna och helhetsupplevelsen av besöket.

Varför använda mystery shoppers?

Mystery shopping är ett väldigt bra sätt att ta reda på hur kunderna upplever er butiksmiljö, personal och nivå av service (eller avsaknad av den). Mystery shopping kan även göras för att undersöka en ny butikslayout eller avslöja skillnader mellan olika typer av kundbemötande.

Tjänster vi erbjuder inom mystery shopping

Ni kan anlita oss för hela eller delar utav studien.
Här följer några vanliga uppdrag:

Ett vanligt upplägg är att löpande göra butiksbesök med en mystery shopper.

  • Feedback och bedömning av kvaliteten i studien som ni själva arbetat fram. Konsultation på några enstaka timmar och uppåt beroende på studiens omfattning.
  • Planering av hela mystery shopping-studien, som på bästa sätt ger svar på det som ska undersökas. Konsultation på vanligtvis 5-15 timmar beroende på komplexitet och omfattning. Kan även kompletteras med exempelvis intervju av butikspersonal eller observationsmätningar.
  • Genomförandet av hela studien som innefattar samtliga steg, från planering och pilottest/kvalitetssäkring till rekrytering av mystery shoppers, datainsamling (mystery shopping i butik eller annan plats), analys och rapportering. Genomförs som projekt där vi skickar er en offert där alla delar specificeras i diskussion med er.

Börja med att kontakta oss för en förutsättningslös diskussion kring era utmaningar. Vi återkommer med ett förslag som ni kan ta ställning till i lugn och ro innan ni bestämmer er.

> Kontakt: John Wassberg (john @ needinsights com)

> Tillbaka till Alla Tjänster

Tjänster som kanske intresserar dig

Kundvarvet

Hur ser kundvarvet ut i er butik, vilken påverkan har olika åtgärder och hur ser ni till att kontinuerligt arbeta mot ett allt mer effektivt kundvarv, för både kunden och er själva.

Konkurrentanalys

En low hanging fruit som många missar! Att känna till sin omvärld är avgörande för att lyckas. Med rätt KPI:er kan ni följa utvecklingen över tid och se till att ligga steget före.

Observationsmätning

Genom observation kan man förstå verkligheten som den är och skapa en solid grund för sitt beslutstagande. 

Rekommenderade Rapporter

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Blogginlägg

Amazon lanserar i Sverige hösten 2020

Amazon lanserar i Sverige hösten 2020

Nu är det bekräftat, Amazon kommer att lansera i Sverige redan denna höst - med andra ord, redan om några månader! Detta enligt DN artikeln med intervju av Emma Hernell, vice VD på HUI Research. Flertalet medier, med Breakit i spetsen, har under året bevakat Amazon...

Intervju på BREAKIT

Intervju på BREAKIT

Ännu en tidning som visat stort intresse i det vi gör. Det uppskattar vi 🙂 Denna gång är det Breakit.se som intervjuat oss och skrivit artikeln. Den svenske entreprenören Jason McMillion har ägnat 5 år åt att detaljgranska hur vi beter oss när vi shoppar på Amazon....