Du är här:  Alla Tjänster > Konkurrentanalys (denna sida)

Konkurrentanalys

Att förstå vilka era verkliga konkurrenter är, är bara det första steget. Att gräva djupare och förstå varför konsumenter väljer era konkurrenters butiker, produkter eller tjänster istället för era, är där ni kan hitta helt avgörande insikter. Med denna kunskap kommer ni att ta enorma steg mot att förstå kundbeteendet och vad ni kan göra för att vinna marknadsandelar.

Beroende på om det handlar om en fysisk butik eller e-handel eller produkter eller tjänster, så behöver man välja rätt tekniker och metoder för att kartlägga konkurrenterna och därigenom kundbeteendet. Undersökningen bör göras med jämna mellanrum för att kunna följa en rad uppsatta KPI:er över tid – förändras läget till er eller era konkurrenters fördel?

Varför göra en konkurrentanalys?

Som kund väljer man utifrån det utbud som hela marknaden har att erbjuda. Som företag ser man oftast världen utifrån det man själv jobbar med. Känner ni inte till orsakerna bakom hur kunder väljer, hur och vad de ska köpa, så blir det väldigt svårt för er att styra företaget i rätt riktning vilket leder till att konkurrenterna lättare får ett övertag.

Tjänster vi erbjuder inom konkurrentanalys

Ni kan anlita oss för hela eller delar utav konkurrentanalysen.
Här följer några vanliga uppdrag:

  • Feedback och bedömning av kvaliteten i konkurrentanalysen som ni själva arbetat fram. Konsultation på några enstaka timmar och uppåt beroende på studiens omfattning.
  • Planering av hela analysen med kartläggning av konkurrenter och konsumentbeteende. Konsultation på vanligtvis 10-30 timmar beroende på komplexitet och omfattning.
  • Genomförandet av hela konkurrentanalysen som innefattar samtliga steg, från planering och pilottest/kvalitetssäkring till val av tekniker/verktyg, rekrytering av målgrupp, datainsamling, analys och rapportering. Genomförs som projekt där vi skickar er en offert där alla delar specificeras i diskussion med er.

Börja med att kontakta oss för en förutsättningslös diskussion kring era utmaningar. Vi återkommer med ett förslag som ni kan ta ställning till i lugn och ro innan ni bestämmer er.

> Kontakt: info @ needinsights com

> Tillbaka till Alla Tjänster

Tjänster som kanske intresserar dig

Tobii glasses II

Eyetracking-studie

Det effektivaste verktyget för att förstå hur visuell kommunikation uppfattas. Eye tracking kan användas för online, print, produkter och i verkliga miljöer.

Kundvarvet

Hur ser kundvarvet ut i er butik, vilken påverkan har olika åtgärder och hur ser ni till att kontinuerligt arbeta mot ett allt mer effektivt kundvarv, för både kunden och er själva.

Tobii glasses II

Omnichannel-analys

Vi kartlägger och analyserar vilken effekt digitala och fysiska kanaler har på er verksamhet - detta innefattar vanligtvis en rad av olika mätmetoder och datakällor.

Rekommenderade Rapporter

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Blogginlägg

Amazon lanserar i Sverige hösten 2020

Amazon lanserar i Sverige hösten 2020

Nu är det bekräftat, Amazon kommer att lansera i Sverige redan denna höst - med andra ord, redan om några månader! Detta enligt DN artikeln med intervju av Emma Hernell, vice VD på HUI Research. Flertalet medier, med Breakit i spetsen, har under året bevakat Amazon...

Intervju på BREAKIT

Intervju på BREAKIT

Ännu en tidning som visat stort intresse i det vi gör. Det uppskattar vi 🙂 Denna gång är det Breakit.se som intervjuat oss och skrivit artikeln. Den svenske entreprenören Jason McMillion har ägnat 5 år åt att detaljgranska hur vi beter oss när vi shoppar på Amazon....