Du är här:  Alla Tjänster > Observationsmätning (denna sida)

Observationsmätning

 Till skillnad från att fråga folk, ger observationer helt objektiva svar på hur människor beter sig i sin omgivning.

Observationsmätningar används mycket inom retail där man vill undersöka hur kunderna beter sig exempelvis vid mejeriavdelningen eller hur stor andel som tittar på tuggumihyllan eller den digitala reklamskärmen vid kassan.

I en observationsmätning kan det mesta sparas ner som datapunkter: hur många som har glasögon eller varför inte rosa skosnören som går förbi en viss plats, butik eller gör något. Detaljrikedomen i det som observeras kan alltså göras stor.

Observationer kan jämföras med olika typer av IoT-teknik som kameror och wifi som kontinuerligt mäter besökarna. Fördelen med observationer är att vilka datapunkter som samlas in kan bestämmas helt fritt, nackdelen är att insamlingen är begränsad till de tillfällen då observationen görs.

Varför göra en observationsmätning?

Observationsmätningar kan ge värdefull information och kunskap om kundbeteende som andra mätmetoder inte kommer åt. Man observerar verkligheten helt enkelt och sparar ner de datapunkter som är av intresse för vidare analys.

Tjänster vi erbjuder inom observationsmätningar

Ni kan anlita oss för hela eller delar utav observationsstudien.
Här följer några vanliga uppdrag:

  • Feedback och bedömning av kvaliteten i studien/mätningen som ni själva arbetat fram. Konsultation på några enstaka timmar och uppåt beroende på studiens omfattning.
  • Planering av hela observationsmätningen som på bästa sätt ger svar på det som ska undersökas. Konsultation på vanligtvis 5-20 timmar beroende på komplexitet och omfattning.
  • Genomförandet av hela undersökningen som innefattar samtliga steg, från planering och pilottest/kvalitetssäkring till rekrytering av målgrupp, datainsamling (genomförandet av själva observationerna), analys och rapportering. Genomförs som projekt där vi skickar er en offert där alla delar specificeras i diskussion med er.

Börja med att kontakta oss för en förutsättningslös diskussion kring era utmaningar. Vi återkommer med ett förslag som ni kan ta ställning till i lugn och ro innan ni bestämmer er.

> Kontakt: info @ needinsights com

> Tillbaka till Alla Tjänster

Tjänster som kanske intresserar dig

Konkurrentanalys

En low hanging fruit som många missar! Att känna till sin omvärld är avgörande för att lyckas. Med rätt KPI:er kan ni följa utvecklingen över tid och se till att ligga steget före.

Eye tracking test

Face-to-face intervju

Vad tycker "folk på stan": Face-to-face (personliga) intervjuer är ett utmärkt att samla in värdefull information.

Tobii glasses II

Omnichannel-analys

Vi kartlägger och analyserar vilken effekt digitala och fysiska kanaler har på er verksamhet - detta innefattar vanligtvis en rad av olika mätmetoder och datakällor.