Du är här:  Alla Tjänster > Effekt – orsak & verkan (denna sida)

Effekt – orsak & verkan (kausalitet)

Statistik över verksamheten ger vägledning i vilka åtgärder som kan påverka företaget i en önskad riktning. Att mäta effekten av en åtgärd kräver dock insikt om vad som är orsak och verkan i en ofta komplex sammansättning av mätindikatorer.

Den klassiska metoden för orsaksanalys är att genomföra kontrollerade experiment, ofta kallad A/B testning. I fysiska miljöer är det dessvärre inte alltid möjligt eller rimligt att genomföra kontrollerade experiment. Men det finns statistiska metoder som mäter effekten av insatser även när exempelvis A/B-test inte kan genomföras.

Viktigt! Det är stor skillnad på korrelation och kausalitet. Att analysera effekt (orsaksanalys) är något helt annat än vår tjänst Samband & Prognoser (korrelation). Ett samband behöver inte vara en orsak till något.

Varför analysera Effekt ”causation”?

För att arbeta fram webbsidor som konverterar väl är A/B-tester ett mycket effektivt arbetssätt. Men för fysisk handel och andra verkliga miljöer saknas oftast dessa möjligheter och då arbetar man med effektanalys / orsaksanalys.

Börja med att kontakta oss för en förutsättningslös diskussion kring era utmaningar. Vi återkommer med ett förslag som ni kan ta ställning till i lugn och ro innan ni bestämmer er.

> Kontakt: info @ needinsights com

> Tillbaka till Alla Tjänster

Tjänster som kanske intresserar dig

Riskanalys & bedömning

Investeringar i olika marknadsaktiviteter är förknippade med risk. Med det som kallas för smart data kan alla företag idag göra avancerade riskanalyser.

Signifikansanalys

Analys börjar oftast med sammanställningar av data – Hur ser proportioner, avvikelser, konfidensintervall och signifikans ut för er data?

Rådgivning Analys

Anlita oss som en oberoende konsult där vi med intervju och diskussioner kommer fram till vilka analysmetoder, mät-tekniker och digitala verktyg som passar bäst för just er.

Rekommenderade Rapporter

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Blogginlägg

Amazon lanserar i Sverige hösten 2020

Amazon lanserar i Sverige hösten 2020

Nu är det bekräftat, Amazon kommer att lansera i Sverige redan denna höst - med andra ord, redan om några månader! Detta enligt DN artikeln med intervju av Emma Hernell, vice VD på HUI Research. Flertalet medier, med Breakit i spetsen, har under året bevakat Amazon...

Intervju på BREAKIT

Intervju på BREAKIT

Ännu en tidning som visat stort intresse i det vi gör. Det uppskattar vi 🙂 Denna gång är det Breakit.se som intervjuat oss och skrivit artikeln. Den svenske entreprenören Jason McMillion har ägnat 5 år åt att detaljgranska hur vi beter oss när vi shoppar på Amazon....