Du är här:  Alla Tjänster > Riskanalys & Bedömning (denna sida)

Riskanalys & bedömning

Projekt, investeringar och även mer begränsade förbättringsinitiativ, är ofta förknippade med risk. Det finns alltid en risk att resultatet av en insats inte blir som man tänkt sig.

Hur företagen hanterar risk varierar men det finns en tendens att förlita sig på intuition och magkänsla hos ”experter” för beslutsfattandet. Att förlita sig på subjektiva bedömningar som saknar faktiska underlag leder i många fall till fel beslut som resulterar i förlust av både tid och pengar.

Samtidigt är det inte möjligt att kvantifiera all risk med hjälp av statistik och data. Det beror på att risken som vi försöker bedöma till viss del är beroende av möjliga händelser som det inte finns några historiska data om: exempelvis en konkurrent som öppnar upp en e-handelsbutik eller en fysisk butik i samma kvarter som ni.

Det finns emellertid effektiva statistiska metoder inom bayesiansk statistik (bayesian networks) som bygger på ”Smart data” som kombinerar expertbedömning och kvalitativ data med relevant historiska data som tillsammans ger en solid grund för riskbedömningen och beslutsfattandet.

Varför göra en Riskanalys?

Med riskanalys får ni en gedigen förståelse för både risken och möjligheterna i era projekt och investeringar. Ju större satsning desto större är även risken. Det finns även risk i att inte agera (för konkurrenterna kanske gör det och marknaden förändras).

Börja med att kontakta oss för en förutsättningslös diskussion kring era utmaningar. Vi återkommer med ett förslag som ni kan ta ställning till i lugn och ro innan ni bestämmer er.

> Kontakt: info @ needinsights com

> Tillbaka till Alla Tjänster

Tjänster som kanske intresserar dig

Rådgivning Analys

Anlita oss som en oberoende konsult där vi med intervju och diskussioner kommer fram till vilka analysmetoder, mät-tekniker och digitala verktyg som passar bäst för just er.

Effekt (orsak & verkan)

Vad är effekten av era olika aktiviteter? Med hjälp av bayesiansk statistik kan man hitta orsak och verkan även utan renodlade A/B test.

Samband & Prognoser

Finns det viktiga samband i er data som ni inte känner till? Med statistisk data kan även prognoser arbetas fram som ger er konkurrensfördelar.

Rekommenderade Rapporter

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Blogginlägg

Amazon lanserar i Sverige hösten 2020

Amazon lanserar i Sverige hösten 2020

Nu är det bekräftat, Amazon kommer att lansera i Sverige redan denna höst - med andra ord, redan om några månader! Detta enligt DN artikeln med intervju av Emma Hernell, vice VD på HUI Research. Flertalet medier, med Breakit i spetsen, har under året bevakat Amazon...

Intervju på BREAKIT

Intervju på BREAKIT

Ännu en tidning som visat stort intresse i det vi gör. Det uppskattar vi 🙂 Denna gång är det Breakit.se som intervjuat oss och skrivit artikeln. Den svenske entreprenören Jason McMillion har ägnat 5 år åt att detaljgranska hur vi beter oss när vi shoppar på Amazon....