Du är här:  Alla Tjänster > Folkrörelser via mobilnätet (denna sida)

Folkrörelser via mobilnätet

Teleoperatörerna har stora mängder aggregerad och anonym data på hur folk förflyttar sig inom städer och inom hela landet. Vi samarbetar med operatörerna och kan ta fram en kundanpassad lösning med data från både mobilnätet (makrodata) och wifi/kamera (mikrodata).

Idag används datan främst av städer/kommuner för att förstå rörelser inom en stad eller större områden. Tillsammans med en av Sveriges största teleoperatör har vi genomfört flertalet projekt för köpcentrum och retail, där vi kombinerat mobildatan med wifi för att få djupa insikter om hur folk reser till ett visst stadsområde, till passage på gatan utanför en butik eller köpcentrum och slutligen hur stor andel som konverterar in till butiken.

Med vår gedigna erfarenhet inom kundbeteende och statistisk analys kan vi ta fram en lösning som ger er största möjliga insikter till minsta möjliga kostnad och behov av hårdvara.

Varför använda mobildata?

Mobildata från teleoperatörerna är unik i den mening att det ger svar på en mer makronivå (stadsområden, städer, hela landet) av rörelsebeteende. Detta ger städer, köpcentrum och butiker en väldigt bra förståelse för varifrån folk reser, hur lång tid som spenderas och viss målgruppsinformation.

Börja med att kontakta oss för en förutsättningslös diskussion kring era utmaningar. Vi återkommer med ett förslag som ni kan ta ställning till i lugn och ro innan ni bestämmer er.

> Kontakt: info @ needinsights com

> Tillbaka till Alla Tjänster

Tjänster som kanske intresserar dig

Besöksflöden (Wi-Fi)

Mätning av butiksbesök, flöden i köpcentrum och rörelser i en stad har vuxit kraftigt de senaste 5 åren. Med Wi-Fi kan man fånga in rörelser på större avstånd till en lägre kostnad.

Besöksräkning (kamera)

Med olika typer av IoT-kameror (3D stereo, infraröd etc) kan butiksbesökarna räknas med hög noggrannhet. Har ni kameradata så kan vi analysera den för att hitta dolda mönster, skapa prognoser osv.

Big Data Analys

Har ni stora datamängder av konsument- eller kundgenererad data så ser vi till att med hjälp av rätt machine learning algoritm hitta insikter i datan.

Rekommenderade Rapporter

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Blogginlägg

Amazon lanserar i Sverige hösten 2020

Amazon lanserar i Sverige hösten 2020

Nu är det bekräftat, Amazon kommer att lansera i Sverige redan denna höst - med andra ord, redan om några månader! Detta enligt DN artikeln med intervju av Emma Hernell, vice VD på HUI Research. Flertalet medier, med Breakit i spetsen, har under året bevakat Amazon...

Intervju på BREAKIT

Intervju på BREAKIT

Ännu en tidning som visat stort intresse i det vi gör. Det uppskattar vi 🙂 Denna gång är det Breakit.se som intervjuat oss och skrivit artikeln. Den svenske entreprenören Jason McMillion har ägnat 5 år åt att detaljgranska hur vi beter oss när vi shoppar på Amazon....