Du är här:  Alla Tjänster > Mätning av Besöksflöden (denna sida)

Mätning av besöksflöden (Wi-Fi)

En allt viktigare och mer utbredd form av datainsamling och analys är mätning av besöksflöden, alltså hur människor rör sig inom ett eller flera områden. Fördelen med att använda wifi som teknik är att stora områden kan täckas och kartläggas, något som skulle bli både svårt och väldigt dyrt med exempelvis kameror eller annan teknik.

Vi på Need Insights har utvecklat en egen wifi-plattform för att enkelt kunna samla och analysera besöksflöden inom både städer, köpcentrum och retail. Plattformen garanterar högsta nivå av Privacy då vi inte sparar några mac-adresser, utan endast statistisk data som till exempel, antal besökare per timme.

För en komplett och stabil wifi-plattform behövs dessutom stor kunskap i statistisk analys då wifi som teknik är baserad på ett statistiskt urval (man fångar alltså endast signaler från en del av populationen). Det är exempelvis stor skillnad på det man kallar för people counting som görs med 3d-kameror eller infraröda sensorer, som registrerar varje individ som passerar inom kamerans synfält.

Varför mäta besöksflöden?

Mätning av besöksflöden för butiker eller i stadsmiljöer kan jämföras med att använda Google Analytics för att kartlägga och förstå besökarna till er webbsajt. Hur många är det exempelvis som passerar er butik dagligen? Är det stor skillnad på konverteringsgraden från gata till butik veckodagar jämfört med helger?

Börja med att kontakta oss för en förutsättningslös diskussion kring era utmaningar. Vi återkommer med ett förslag som ni kan ta ställning till i lugn och ro innan ni bestämmer er.

> Kontakt: info @ needinsights com

> Tillbaka till Alla Tjänster

Tjänster som kanske intresserar dig

Besöksräkning (kamera)

Med olika typer av IoT-kameror (3D stereo, infraröd etc) kan butiksbesökarna räknas med hög noggrannhet. Har ni kameradata så kan vi analysera den för att hitta dolda mönster, skapa prognoser osv.

Big Data Analys

Har ni stora datamängder av konsument- eller kundgenererad data så ser vi till att med hjälp av rätt machine learning algoritm hitta insikter i datan.

Tobii glasses II

Omnichannel-analys

Vi kartlägger och analyserar vilken effekt digitala och fysiska kanaler har på er verksamhet - detta innefattar vanligtvis en rad av olika mätmetoder och datakällor.

Rekommenderade Rapporter

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Blogginlägg

Amazon lanserar i Sverige hösten 2020

Amazon lanserar i Sverige hösten 2020

Nu är det bekräftat, Amazon kommer att lansera i Sverige redan denna höst - med andra ord, redan om några månader! Detta enligt DN artikeln med intervju av Emma Hernell, vice VD på HUI Research. Flertalet medier, med Breakit i spetsen, har under året bevakat Amazon...

Intervju på BREAKIT

Intervju på BREAKIT

Ännu en tidning som visat stort intresse i det vi gör. Det uppskattar vi 🙂 Denna gång är det Breakit.se som intervjuat oss och skrivit artikeln. Den svenske entreprenören Jason McMillion har ägnat 5 år åt att detaljgranska hur vi beter oss när vi shoppar på Amazon....