Du är här:  Alla Tjänster > Fokusgrupper (denna sida)

Fokusgrupper

Fokusgrupper är en kvalitativ intervjuform där en grupp människor samlas och diskuterar kring ett gemensamt ämne. Vanligtvis brukar en fokusgrupp bestå av 6 – 12 personer samt intervjuaren (kallas moderator).

Till skillnad från djupintervjuer där en person intervjuas åt gången, så ska fokusgrupper stimulera en större bredd av tankar, funderingar och idéer inom ett ämne eller frågeställning. Det en person säger påverkar de andra i gruppen som i sin tur då kan utveckla sina egna tankar mer vilket kan skapa en väldigt mångsidig och givande diskussion. En fokusgrupp är däremot inte en brainstorming-session utan en uppstyrd diskussion där intervjuaren leder samtalen.

Varför använda fokusgrupper?

Fokusgrupper passar utmärkt som en förundersökning, marknadsundersökning eller som underlag för nyutveckling. Det viktiga för en fokusgrupp är att alla personer som rekryteras har en eller flera gemensamma upplevelser, exampelvis att de handlat i en viss butik, sett en viss reklamfilm eller använder en viss app.

Tjänster vi erbjuder inom fokusgrupper

Ni kan anlita oss för hela eller delar utav fokusgrupps-studien.
Här följer några vanliga uppdrag:

  • Feedback och bedömning av kvaliteten i frågor som ni själva arbetat fram. Konsultation på några enstaka timmar och uppåt beroende på studiens omfattning.
  • Planering av hela studien som på bästa sätt ger svar på det som ska undersökas. Konsultation på vanligtvis 5-20 timmar beroende på komplexitet och omfattning.
  • Genomförandet av hela studien som innefattar samtliga steg, från planering och pilottest/kvalitetssäkring till rekrytering av målgrupp, datainsamling (genomförandet av själva fokusgruppen), analys och rapportering. Genomförs som projekt där vi skickar er en offert där alla delar specificeras i diskussion med er.

Börja med att kontakta oss för en förutsättningslös diskussion kring era utmaningar. Vi återkommer med ett förslag som ni kan ta ställning till i lugn och ro innan ni bestämmer er.

> Kontakt: info @ needinsights com

> Tillbaka till Alla Tjänster

Tjänster som kanske intresserar dig

Djupintervju

En kvalitativ undersökning när ni behöver veta hur er målgrupp tycker och tänker och behöver gå in på djupet med mer komplexa frågor och beteenden.

Eye tracking test

Face-to-face intervju

Vad tycker "folk på stan": Face-to-face (personliga) intervjuer är ett utmärkt att samla in värdefull information.

Tobii glasses II

Omnichannel-analys

Vi kartlägger och analyserar vilken effekt digitala och fysiska kanaler har på er verksamhet - detta innefattar vanligtvis en rad av olika mätmetoder och datakällor.

Rekommenderade Rapporter

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Blogginlägg

Amazon lanserar i Sverige hösten 2020

Amazon lanserar i Sverige hösten 2020

Nu är det bekräftat, Amazon kommer att lansera i Sverige redan denna höst - med andra ord, redan om några månader! Detta enligt DN artikeln med intervju av Emma Hernell, vice VD på HUI Research. Flertalet medier, med Breakit i spetsen, har under året bevakat Amazon...

Intervju på BREAKIT

Intervju på BREAKIT

Ännu en tidning som visat stort intresse i det vi gör. Det uppskattar vi 🙂 Denna gång är det Breakit.se som intervjuat oss och skrivit artikeln. Den svenske entreprenören Jason McMillion har ägnat 5 år åt att detaljgranska hur vi beter oss när vi shoppar på Amazon....