Du är här:  Alla Tjänster > Face-to-face intervju (denna sida)

Face-to-face intervju

Face-to-face intervjuer (personliga intervjuer), är precis som det låter, en intervjuform där intervjuaren och respondenten träffas i verkligheten, alltså i motsats till en intervju via telefon.

Som begrepp syftar man vanligtvis på intervjuer som görs på stan eller på andra ställen med mycket folk i rörelse. Intervjuaren stannar upp folk (utifrån målgruppskriterier) och ställer en rad stängda eller mer öppna frågor.

Precis som med enkätundersökningar kan man med face-to-face intervjuer snabbt samla in svar från folk. En fördel med face-to-face är att intervjuaren har möjlighet att fördjupa sig i vissa frågor.

Varför göra en face-to-face intervju?

Face-to-face intervjuer är ett utmärkt sätt att få kunskap om vad ”folk på stan” tycker eller gör. Det finns en stor variation på hur intervjun ska se ut, från ett fåtal ja eller nej frågor till en mer omfattande intervju med en rad olika typer av frågor som blir underlag till en diskussion.

Tjänster vi erbjuder inom face-to-face intervjuer

Ni kan anlita oss för hela eller delar utav den personliga intervjun.
Här följer några vanliga uppdrag:

  • Feedback och bedömning av kvaliteten i frågor som ni själva arbetat fram. Konsultation på några enstaka timmar och uppåt beroende på antal frågor.
  • Planering av hela face-to-face intervjun samt skapandet av frågor som på bästa sätt ger svar på det som ska undersökas. Konsultation på vanligtvis 5-20 timmar beroende på komplexitet och omfattning.
  • Genomförandet av hela undersökningen som innefattar samtliga steg, från planering och frågekonstruktion till pilottest/kvalitetssäkring av frågor, rekrytering av målgrupp, datainsamling (genomförandet av själva intervjuerna), analys och rapportering. Genomförs som projekt där vi skickar er en offert där alla delar specificeras i diskussion med er.

Börja med att kontakta oss för en förutsättningslös diskussion kring era utmaningar. Vi återkommer med ett förslag som ni kan ta ställning till i lugn och ro innan ni bestämmer er.

> Kontakt: info @ needinsights com

> Tillbaka till Alla Tjänster

Tjänster som kanske intresserar dig

Enkätundersökning

Vi sköter hela er enkätundersökning, från problemställning, skapandet av frågor, till datainsamling och analys.

Konkurrentanalys

En low hanging fruit som många missar! Att känna till sin omvärld är avgörande för att lyckas. Med rätt KPI:er kan ni följa utvecklingen över tid och se till att ligga steget före.

Tobii glasses II

Omnichannel-analys

Vi kartlägger och analyserar vilken effekt digitala och fysiska kanaler har på er verksamhet - detta innefattar vanligtvis en rad av olika mätmetoder och datakällor.