Du är här:  Alla Tjänster > Djupintervju (denna sida)

Djupintervju

En djupintervju är en kvalitativ studie där man har en öppen diskussion och försöker komma fram till bakomliggande orsaker till preferenser och beteende. En typisk djupintervju pågår mellan 30min-60min.

En viktig förutsättning för djupintervjuer är att rekryteringen görs noggrannt och korrekt så att man verkligen fångar in respondenter som passar in med målgruppsbeskrivningen.

Djupintervjuer kan med fördel även kombineras med andra metoder som exempelvis användarstudier. Man delar in sessionen i en viss tid för intervjun, sedan får personen navigera sig på en webbsajt och därefter kan man avsluta med en rad frågor om upplevelsen.

Vårt multinationella projekt som mynnade i rapporten
Sell More on Amazon – Shopper Behaviour Revealed är en kombination av djupintervjuer, användarstudier och eye tracking.

Varför göra djupintervjuer?

Djupintervjuer passar utmärkt när ni behöver veta bakomliggande och ibland mer komplexa orsaker till ett beteende och där exempelvis enkätundersökningar inte räcker.

Tjänster vi erbjuder inom djupintervjuer

Ni kan anlita oss för hela eller delar utav djupintervjun.
Här följer några vanliga uppdrag:

  • Feedback och bedömning av kvaliteten i intervun som ni själva arbetat fram. Konsultation på några enstaka timmar och uppåt beroende på studiens omfattning.
  • Planering av hela den kvalitativa djupintervjun som på bästa sätt ger svar på det som ska undersökas. Konsultation på vanligtvis 5-20 timmar beroende på komplexitet och omfattning.
  • Genomförandet av alla djupintervjuer som innefattar samtliga steg, från planering och frågekonstruktion, pilottest/kvalitetssäkring av frågor till rekrytering av målgrupp, datainsamling (genomförandet av själva intervjuerna), analys och rapportering. Genomförs som projekt där vi skickar er en offert där alla delar specificeras i diskussion med er.

Börja med att kontakta oss för en förutsättningslös diskussion kring era utmaningar. Vi återkommer med ett förslag som ni kan ta ställning till i lugn och ro innan ni bestämmer er.

> Kontakt: info @ needinsights com

> Tillbaka till Alla Tjänster

Tjänster som kanske intresserar dig

Mystery shopping

Sätt er butik eller annan handelssituation på prov.  En mystery shopper agerar en vanlig kund och samlar på sig information om hela upplevelsen.

Tobii glasses II

Eyetracking-studie

Det effektivaste verktyget för att förstå hur visuell kommunikation uppfattas. Eye tracking kan användas för online, print, produkter och i verkliga miljöer.

Eye tracking test

Face-to-face intervju

Vad tycker "folk på stan": Face-to-face (personliga) intervjuer är ett utmärkt att samla in värdefull information.

Rekommenderade Rapporter

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Blogginlägg

Amazon lanserar i Sverige hösten 2020

Amazon lanserar i Sverige hösten 2020

Nu är det bekräftat, Amazon kommer att lansera i Sverige redan denna höst - med andra ord, redan om några månader! Detta enligt DN artikeln med intervju av Emma Hernell, vice VD på HUI Research. Flertalet medier, med Breakit i spetsen, har under året bevakat Amazon...

Intervju på BREAKIT

Intervju på BREAKIT

Ännu en tidning som visat stort intresse i det vi gör. Det uppskattar vi 🙂 Denna gång är det Breakit.se som intervjuat oss och skrivit artikeln. Den svenske entreprenören Jason McMillion har ägnat 5 år åt att detaljgranska hur vi beter oss när vi shoppar på Amazon....