Du är här:  Alla Tjänster > Användarstudie (denna sida)

Användarstudie

En användarstudie kan vara allt från något väldigt enkelt till en mer omfattande och komplex studie. Kärnan är undersökning av användbarheten av fysiska eller digitala produkter. Till de vanligaste typerna av användarstudier tillhör webbsiter och mobilappar.

Utan användarstudier vet man inte hur en viss målgrupp använder och uppfattar er produkt. Det är inte ovanligt att upptäcka större användarbrister som har en negativ påverkan på hur produkten uppfattas och som oftast resulterar i att folk använder produkten i en allt mindre omfattning och om möjlighet finns, skriver negativa produktrecenssioner.

Varför göra en användarstudie?

En användarstudie ger svar på hur marknaden använder era digitala eller fysiska produkter. Människor har idag en allt mindre tolerans för dålig användbarhet vilket resulterar i att dessa produkter överges mot konkurrerande lösningar som inte har samma problem med användbarheten.

Tjänster vi erbjuder inom användarstudier

Ni kan anlita oss för hela eller delar utav studien.
Här följer några vanliga uppdrag:

  • Feedback och bedömning av kvaliteten i studien som ni själva arbetat fram. Konsultation på några enstaka timmar och uppåt beroende på studiens omfattning.
  • Planering av hela användarstudien som på bästa sätt ger svar på det som ska undersökas. Konsultation på vanligtvis 5-20 timmar beroende på komplexitet och omfattning.
  • Genomförandet av hela studien som innefattar samtliga steg, från planering och pilottest/kvalitetssäkring till rekrytering av målgrupp, datainsamling (genomförandet av själva användartesterna), analys och rapportering. Genomförs som projekt där vi skickar er en offert där alla delar specificeras i diskussion med er.
  • Användarstudier fungerar utmärkt tillsammans med eye tracking som då även fångar respondenternas ögonrörelser och ger insikter om vad beslut baseras på. Läs mer om eyetracking-studier.

Börja med att kontakta oss för en förutsättningslös diskussion kring era utmaningar. Vi återkommer med ett förslag som ni kan ta ställning till i lugn och ro innan ni bestämmer er.

> Kontakt: info @ needinsights com

> Tillbaka till Alla Tjänster

Tjänster som kanske intresserar dig

Tobii glasses II

Eyetracking-studie

Det effektivaste verktyget för att förstå hur visuell kommunikation uppfattas. Eye tracking kan användas för online, print, produkter och i verkliga miljöer.

Djupintervju

En kvalitativ undersökning när ni behöver veta hur er målgrupp tycker och tänker och behöver gå in på djupet med mer komplexa frågor och beteenden.

Tobii glasses II

Omnichannel-analys

Vi kartlägger och analyserar vilken effekt digitala och fysiska kanaler har på er verksamhet - detta innefattar vanligtvis en rad av olika mätmetoder och datakällor.

Rekommenderade Rapporter

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Blogginlägg

Amazon lanserar i Sverige hösten 2020

Amazon lanserar i Sverige hösten 2020

Nu är det bekräftat, Amazon kommer att lansera i Sverige redan denna höst - med andra ord, redan om några månader! Detta enligt DN artikeln med intervju av Emma Hernell, vice VD på HUI Research. Flertalet medier, med Breakit i spetsen, har under året bevakat Amazon...

Intervju på BREAKIT

Intervju på BREAKIT

Ännu en tidning som visat stort intresse i det vi gör. Det uppskattar vi 🙂 Denna gång är det Breakit.se som intervjuat oss och skrivit artikeln. Den svenske entreprenören Jason McMillion har ägnat 5 år åt att detaljgranska hur vi beter oss när vi shoppar på Amazon....