Är CTR eller click through rate, basen för era bannermätningar och uppföljningar så går ni möjligen miste om 99% av annonsens potential. Även om ni säljer era produkter/tjänster online och lyckas få en positiv ROI på er kampanj, så kan det vara så att ni ändå går miste om 99% av bannerns potential.

Om ni har en riktigt, riktigt lyckad bannerkampanj, vad räknar ni med för CTR?
0,05%?
0,25%?
0,50%?
Låt oss säga att ni får en CTR på hela 1%.

Nu är frågan, hur har bannern påverkat alla dem andra 99% som inte klickar?

Såg alla sitens besökare er banner men endast 1% klickade? Eller, såg endast 1% av sitens besökare er banner och alla dessa klickade? Skillnaden mellan dessa två ytterligheter är enorm och insikterna guld värda för att ni kontinuerligt ska kunna förbättra effekten av era bannerkampanjer.

Om endast 1% såg er banner och alla klickade, ja då har ni en väldigt intressant banner. Detta innebär alltså att ni går miste om 99% av er banners potential.

Om 100% såg er banner och 1% klickade så var den inte så värst intressant. Detta ger er värdefull information om era produkter/tjänster och hur ni kommunicerar dessa. Antingen är inte kanalen rätt för era produkter eller så behöver ni kommunicera dessa på ett annat sätt så att besökarna blir intresserade.

Att endast känna till bannerkampanjens CTR ger alltså inget underlag för banners effektivitet eller hur ni ska förbättra er för er nästa kampanj. Er CTR- och klickstatistik behöver alltså även kopplas till hur många som faktiskt tittar på er banner.

Vår vision på Need Insights är ”changing the world of marketing”.

Detta är ett första, stora steg till att inte låta slumpen styra utfallet av era kampanjer.
Förstå, lär er och se till att förbättra er gång på gång. Det finns massivs med teknik och olika lösningar ute på marknaden, eye tracking är en av dessa. Använd dem och se till att fånga in de där 99%-en som idag troligtvis går förlorad eller kan det vara så att en annan annonsör som vet hur man drar till sig uppmärksamhet och skapar intresse håvar in alla potentiella klick.

Rekommenderade Rapporter (PDF)

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Tjänster som kanske intresserar dig…

Rådgivning Analys

Anlita oss som en oberoende konsult där vi med intervju och diskussioner kommer fram till vilka analysmetoder, mät-tekniker och digitala verktyg som passar bäst för just er.

Kampanjuppföljning

Vi planerar, mäter och analyserar effekten av olika kampanjer och andra marknadsaktiviteter. Detta är helt avgörande för att kunna utvärdera era beslut och investeringar.

Konkurrentanalys

En low hanging fruit som många missar! Att känna till sin omvärld är avgörande för att lyckas. Med rätt KPI:er kan ni följa utvecklingen över tid och se till att ligga steget före.