Vi har fått äran att arbeta med Artely.se för att optimera användarvänligheten på deras site. Tidigare publicerades denna (läs artikeln) artikel på DagensAnalys.se om hur vi ökat konverteringen för Artely.se med eye tracking som ett viktigt verktyg.

Arbetet med Artely har fortsatt med stora framsteg gällande deras viktigaste KPI:er!
Artely grundades av Alexander och Aleksandra Antonov helt utan riskkapital vilket innebär att all trafik och arbete med optimering har gjorts ”organiskt”. Detta innebär otaliga A/B-tester och en hel del eye tracking. Många, ja de flesta egentligen, åtgärder har ingen betydande eller en negativ effekt på konvertering. Men genom att jobba konsekvent, steg för steg, så kan man börja lära sig vilka visuella element leder till olika typer av beteende…

och detta är nyckeln till en lyckad konverteringsoptimering!

En av de viktigaste KPI:erna för Artely är att öka antalet Medlemmar som följer olika konstnärer. För att kunna göra detta har vi fokuserat främst på två saker, se över hur registreringsflödet ser ut, om det är enkelt och tydligt samt konverteringspunkterna där själva konverteringen går till, om de är tillräckligt synliga för besökarna.

Registreringsflödet
Genom att göra en eyetracking analys kunde vi direkt se hur besökarna fastnar i registreringsprocessen och har svårt att förstå de olika alternativen, vilket har gjort att de i hög grad avbryter registreringen. För att förbättra registreringsprocessen har vi gjort den enklare och tydligare.

Signup på Artely FÖRE

Signup på Artely EFTER

Konvertering
Genom att göra en eyetracking-analys kunde vi konstatera att besökarna inte upptäcker funktionen ”Följ”.
För att synliggöra den och öka antalet registreringar har vi placerat den mitt i sidan vilket direkt resulterade i ökning av registreringar.

Startsidan med konst – FÖRE.

Startsidan med konst – EFTER

Båda förändringarna ökade konverteringen något, var för sig, men tillsammans ökade dessa antal registreringar med hela 87%. Med ytterligare mindre designförändringar som exempelvis kontrasten i toppmenyn och placering/färg av knappar på produktsidor, ökade konverteringen för registreringar totalt med ca 145%!

Vi hoppas kunna fortsätta jobba med Artely och följa deras spännande resa med att bygga upp sveriges största marknadsplats för originalkonst, från svenska konstnärer! (gillar du konst, ta gärna en titt!)

Allt gott,

Jason

Rekommenderade Rapporter (PDF)

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Tjänster som kanske intresserar dig…

Tobii glasses II

Eyetracking-studie

Det effektivaste verktyget för att förstå hur visuell kommunikation uppfattas. Eye tracking kan användas för online, print, produkter och i verkliga miljöer.

Användarstudie

Användartester är grunden i att skapa produkter, tjänster och webbsajter som är användarvänliga och med nöjda kunder.

Rådgivning Analys

Anlita oss som en oberoende konsult där vi med intervju och diskussioner kommer fram till vilka analysmetoder, mät-tekniker och digitala verktyg som passar bäst för just er.