Banners har funnits i en evighet känns det som och med årens lopp har vi fått njuta av olika typer av format, placeringar, design och interaktion. Men utvecklingen för hur vi mäter banner-prestandan har stått helt stilla under alla år. Vi mäter Impressions (sidvisningar) och CTR (Click Through Rate), punkt.

Detta vill vi ändra.

Banners har en varumärkesbyggande effekt när de uppmärksammas och har möjligheten att skapa engagemang och förmedla budskap.

Nu kan vi mäta uppmärksamhet, engagemang och den varumärkesbyggande effekten genom tre nya metrics för banners:

  • Stand out
  • Dwell time
  • Bounce rate

Stand out mäter hur många som uppmärksammar bannern. Om du betalar för 10 000 impressions (visningar) och vi utgår för enkelhetens skull från att alla laddas in-screen, och du har en stand out på 50%, så innebär det att det är 5 000 besökare som har uppmärksammat din banner.

Dwell time mäter hur mycket engagemang bannern skapar genom att mäta hur mycket tid vi spenderar på att kolla på bannern. Ju längre dwell time, desto mer engagemang har bannern lyckats skapa.

Bounce rate mäter antalet besökare som uppmärksammade bannern men där ögat endast ”studsade” på bannern och därmed inte uppfattade något budskap. Bannern var inte intressant för besökaren att titta vidare på. Ju lägre bounce rate, desto bättre. Detta kan jämföras med bounce rate för en webbsida där besökaren exempelvis kommer från ett sökresultat på Google, landar på sidan men lämnar sedan hela webbsajten utan att klicka sig vidare.

Vi bundlar dessa tre metrics tillsammans i det som vi kallar för vår banner impact test. Testet utförs med hjälp av vår egenutvecklade first impression eye tracking och ger pålitlig data på hur många som uppmärksammar bannern, hur mycket engagemang bannern skapar och hur väl den förmedlar sitt budskap/varumärke.

Rekommenderade produkter

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.