Om vi börjar med att vända på det, vad är egentligen kostnaden för en ineffektiv julkampanj?

Nu är det snart jul och de flesta företag ökar sin marknadsföring. De flesta ökar även sin försäljning.
Men vad kostar egentligen er försäljning under julhandeln?

Ökar ni varken er marknadsföring eller justerar era priser och ni säljer precis som vanligt, ja då är era kostnader även precis som vanligt. Men, ökar ert företag er annonsering och har kampanjer där ni sänker priserna, ja då är kostnaden något annat. Och inte att glömma, ökar ni era inköp inför julhandeln, då har ni ytterligare en ökad kostnad.

  • Prissänkning: Hur mycket mer måste ni sälja bara för att ha samma intäkt som innan?
  • Ökad marknadsföring: Hur mycket mer behöver ni sälja för att täcka alla kostnader relaterade till er ökade annonsering (mediaköp, produktion, hantering etc)?
  • Större inköp: Lyckas ni sälja allt det som ni köper in inför julhandeln så är det väldigt bra. De flesta får en hel del restlager! Och restlager kostar, mycket!

Det speciella med julhandeln är att ditt företag inte bara tävlar mot era vanliga konkurrenter, ni tävlar mot i princip alla andra företag.

Pengar kommer att spenderas, i år (läs 2016) närmare 77,7 Miljarder SEK enligt HUI research. Se till att ert företag står för en stor del av denna kaka. Och allt börjar med knivskarp annonsering som tränger igenom bruset! Kostnaden för att misslyckas är för stor!

Vår nyligen publicerade rapport om bannerannonsering kommer inte att lösa alla era utmaningar men däremot ge er en stor fördel mot konkurrensen. Rapporten är ett resultat av 3 års insamlad eye tracking-data, analys och är fylld med insikter om hur ni skapar banners som är tydliga och driver massvis med klick.
Mer om rapporten / Se innehållsförteckning >>