Det finns oerhört mycket kunskap om både webb och marknadsföring som rätt implementerad kan öka er försäljning eller brand building markant. Och jag menar markant.  Läs vidare så förstår du vad jag menar…

Här en lista med en del av våra lärdomar utifrån den senaste forskningen och över 4000 av våra egna eye tracking-tester.

  • 80% av texterna på en webbsida blir inte lästa. Ta reda på vilka 20% som faktiskt blir lästa! Rätt uppfattade budskap och små justeringar kan öka webbsidans konvertering med 100%-500%! Ett mycket enkelt test och åtgärd med enorm potential.
  • Har ni svårt att få till skillnad i resultaten i era A/B-tester? En väldigt enkel åtgärd – ändra bakgrundsfärgen på hela eller delar av webbsidan. Tro det eller ej, detta förändrar allt. Det kan bli 100% bättre eller 100% sämre, men vi kan garantera stor skillnad.
  • Vill ni få fler att titta på era banner-annonser? Samma sak här, ta fram 2-3 varianter av er banner och ändra bakgrundsfärgen eller om ni har stora bilder eller grafiska element kan ni ändra dessa så bannern blir betydligt ljusare eller betydligt mörkare. Skillnaden brukar vara 50% – över 300% i uppmärksamhet. Det kan alltså bli väldigt många fler – tiotusentals på en vältrafikerad sajt – som ser er banner! Det blir många klick och mycket sälj.
  • Efter tusentals eye tracking-tester kan vi konstatera att ca 90% av alla varumärken/loggor i tidningsannonser inte uppfattas. Läsarna ser alltså inte er som avsändare vilket innebär att de flesta som annonserar i print eldar för kråkorna. Tyvärr. Men här kan ni bli den som sticker ut mest och bygger ert varumärke mest i hela tidningen. Med rätt placerad logga, bilder och rubriker kan ni öka er varumärkesbyggande effekt med 50%-250% (eller mer). Chansa inte med era hårt intjänade pengar – ta reda på hur många som uppfattar er logga i era annonser och se till att majoriteten av läsarna tittar på den. Och går ni från snittet på 10% till 70% så har ni en ökning på 700%. Enkelt test, liten investering, enorm uppsida (för att inte tala om hur stor skillnaden blir på ett helt år räknat på alla era annonser – annonserar ni mycket kan det röra sig om miljoner SEK i ökad försäljning eller ökad brand building).

Börja med dessa åtgärder och ni kommer att märka en stor skillnad. >> Vill ni även hjälpa andra, dela gärna dessa insikter.

Med eye tracking tar vi reda på vilken information som konsumenterna uppfattar och baserar sina beslut på. Med dessa insikter kan ni skapa enorma skillnader i hur er kommunikation (webb, annonser mm) uppfattas och därmed ändra hur konsumenterna reagerar på det!

Se till att plocka era low hanging fruits!

Rekommenderade rapporter

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.